Min hukommelse svigter. Hvad kan jeg gøre?

Det at man har fornemmelsen af, at ens hukommelse svigter behøver ikke være unormalt. Vi glemmer alle et eller andet på nogen tidspunkter og der kan være mange årsager til dette. I de fleste tilfælde vil det være, fordi vi ikke fokuserer på de informationer, der senere bliver opfattet som glemt. Men så er det måske bare, fordi man laver to ting på én gang og dermed ikke når, at få registreret alt.

Det er også typisk det der sker, når vi virker distræte. Måske fortæller min kæreste eller mor mig  noget og jeg er mentalt et helt andet sted, fordi det virker som noget, der er vigtigere i det øjeblik. Så er det ikke, fordi min hukommelse svigter, men fordi jeg bare mangler fokus.

Noget helt andet er, når vi bliver ældre. Der er større risiko for demens, når vi nærmer os en alder, hvor det hele ikke går så hurtigt som dengang vi var i tyverne. Det er helt normalt, at ens kapacitet ikke er den samme mere, men generelt har forskningen svært ved at definere håndgribelige årsager til, at vi bliver ramt af demens, alzheimers og lignende. Men det vil efter min bedste overbevisning være altafgørende at holde sig igang – ikke bare fysisk, men også psykisk. Her hos hukommelsestraening.dk tilbyder jeg i øvrigt hjernemotion, der giver dig øvelser til hver aften og hvor du har mulighed for at motionere lidt mentalt. Det skærper hukommelsen – læs mere om den holistiske hukommelse.

Stress og hukommelse er også noget, der tit hænger sammen. Forskere har fundet ud af, at stress har en negativ konsekvens på vores hukommelse. Det gælder i øvrigt ikke bare dem der er oppe i årerne, men i den grad også de yngre iblandt os, der måske har svært ved at takle presset på arbejde eller i studiet. Stress og hukommelse er noget, der kan ramme os alle.