Så er året 2017 allerede omme igen. Ikke helt overraskende har året cirka eller lige præcis 365 dage, men alligevel føles det, som om årene bliver kortere og kortere. Når det er sagt, så har 2017 på så mange måder været et fremragende år for mig.

Mine sportslige resultater i 2017

Jeg har deltaget i hele 5 mesterskaber i år, hvilket er det største antal i de 4 år (sammen med 2015, hvor jeg også var med 5 gange), jeg har været aktiv hukommelsesatlet. Den lidt sløje start i Torgelow am See ved de nordtyske mesterskaber med en samlet 8. plads var noget af en skuffelse. Dog må jeg sige, at denne frustrerende oplevelse ikke vejer særlig meget i min helhedsvurdering, for efterfølgende fik jeg hele 3 samlede 3. pladser: i Birmingham (Friendly Memory Championship), til Mind Sports Olympics i London og endda til Europamesterskaber i Toledo.

Jeg fik i alt 20 medaljer i 2017 (på papiret – det er ikke altid, man faktisk får en fysisk medalje med hjem): 13 bronze, 5 sølv, 2 guld. I årene 2014, 2015 og 2016 fik jeg 8 – i alt.

Mit første verdensmesterskab

Til verdensmesterskaberne i Jakarta kom jeg ikke hjem med placeringsmedaljer. Feltet af deltagere var det bedste nogensinde. Fra top 8 alene var 7 af deltagerne tilstede. Og jeg valgte at koncentrere mig på mit langvarige mål: At blive “Grandmaster of Memory”, en udnævnelse man kan få ved at opfylde kravet om at memorere 1000 tal på 60 minutter, 10 sæt kort på 60 minutter, 1 sæt kort på 2 minutter og 50 ord på 15 minutter – som minimum. Derudover skal man have nået mindst 3000 mesterskabspoints, en størrelse jeg indtil da aldrig havde nået i mine forhenværende 14 forsøg. Men marginalerne var på min side: 1120 tal, 12 sæt kort, 1 sæt kort på 104 sekunder (jeg valgte den sikre variant) og 80 ord. Mesterskabspoints: 3050 – kun lige over kravet. Heldigt vil nogen sige, godt beregnet vil andre sige. Jeg analyserede løbende mine muligheder og hvad jeg skulle nå i de enkelte discipliner. Det holdt heldigvis stik, men kan nu ikke helt frasige mig en ret omfattende nervøsitet i venteperioderne.

Højdepunkterne i 2017

Højdepunkterne i 2017 er selvsagt guld og sølv ved EM i Toledo og Grandmaster-titlen ved VM. Derudover har verdensmesterskaberne i det hele taget været den bedste oplevelse nogensinde for mig i forhold til hukommelsessporten, hvor jeg har mødt et hav af spændende, inspirerende og hyggelige personligheder fra mange forskellige lande – især de asiatiske. Hvis du har lyst til at se billeder af begivenheden, så kan du finde dem på min Facebook-side (direkte link til album). Jeg nåede dog ikke at tage helt så mange billeder af dem, så de tog af mig..

Foredrag i nær og fjern

Jeg har holdt en del foredrag i år – blandt andet hos Frederiksberg Jobcenter, Nykøbing Realskole, Københavns Kommune, System Cleaners A/S i Aalborg, De Unge Talenter, Københavns Universitet. Det er altid en fornøjelse for mig at holde foredrag om det her emne, fordi jeg gang på gang kan se, hvor meget folk bliver rykket i at huske.

Succesen Mind Your Brain gentages også i 2018

Noget jeg i særdeleshed er glad for er Mind Your Brain, en åben workshop for alle dem, der vil få det optimale ud af deres hjernekapacitet. Her handler det ikke kun om hukommelsesteknikker, men også om, hvordan vi kan tune ind på en tilstand af ressource, der simpelthen bare er nødvendig for, at hjernen kan fungere. Det er et hjertebarn, for at jeg har mulighed for at gøre det her sammen med Maria fra Malouja.dk er noget, jeg sætter ekstremt meget pris på. Vi har nu gennemført det 2 gange indtil videre – og skulle du være interesseret i at deltage, så er næste forløb lige rundt om hjørnet – læs mere om det her. Sammenspillet mellem Maria og mig og vores to indgangsvinkler til temaet passer bare super godt sammen.

Hvad kommer der ellers til at ske 2018?

Og hvad skal der ske i 2018? Stilstand er tilbagegang, siger de kloge – og jeg er enig. I forhold til sporten er mit store mål at nå 4500 mesterskabspoint. Det er ikke nogen nem opgave og der skal lægges en meget konkret plan for at det kommer til at lykkes, men jeg er overbevist om, at jeg med en ekstra indsats og endnu flere træningstimer vil kunne nå dette mål senest til VM i 2018. Og hvorfor lige 4500? Fordi det er ambitiøst, men ikke umuligt – og fordi jeg i den danske evighedsrangliste ville blive placeret som nummer 1.

Et delmål til dette er at nå danmarksrekorden i Speedcards – en rekord, der har eksisteret i over 14 år nu og som ligger på 48,72 sekunder. Min personlige rekord ligger på 64,96 sekunder, så der skal skrælles lidt af tiden. Jeg har et par gange før været tæt på, men havde en eller to fejl i sættet. Det skal der laves om på i 2018.

Nyt projekt i vente

Med hensyn til min karriere som foredragsholder har jeg valgt at tage det næste skridt. Det er vigtigt for mig at investere i mig selv og jeg har haft flere ideer. Blandt andet overvejede at tage mentaltræneruddannelsen eller mastercoachuddannelsen – men til sidst traf jeg en anden beslutning, som jeg er rigtig glad for. Det bliver et forløb hos Nerdyspeakers.com, som er skræddersyet til foredragsholdere eller dem der ønsker at blive det. Det er ikke mindre end Soulaima Gourani og Anne Skare Nielsen, der står bag dette nye koncept. Forløbet varer et år.

Anne er fremtidsforsker, forfatter og grundlægger af virksomheden Futurenavigator. Hun er en af de mest brugte og omtalte foredragsholdere i Danmark. Anne har specialiseret sig i fremtidsforskning – et emne der falder på et tørt sted i Danmark.

Soulaima er efterhånden kendt for de fleste og en eftertragtet foredragsholder i Danmark og 35 andre lande fordelt over hele jordkluden. Hun taler om blandt andet ledelse, medarbejdermotivation og iværksætteri.

De to har været altafgørende for, at jeg har valgt Nerdyspeakers. Annes og Soulaimas står for sig selv.

Nerdyspeakers forløb er i særdeleshed interessant for mig, fordi jeg ønsker at grave lidt dybere i min performance på scenen og dermed blive en bedre foredragsholder. Jeg ønsker at etablere mig mere i medierne og få hjerne- og hukommelsestræningen ud til den store masse, da det er et tema, der fortjener langt mere opmærksomhed og fokus, end den får. Forløbet hos Nerdyspeakers er min indtil videre største investering økonomisk set – og jeg er ikke ét sekund i tvivl om, at det langsigtet kommer til at gøre sig betalt. Forløbet bliver skudt igang allerede lige efter nytår – og jeg har virkelig noget at glæde mig til lige nu.

Hvad kan du regne med?

Hvad kan DU så forvente af mig og hukommelsestraening.dk? Først engang: Jeg kommer til at holde en masse arrangementer i forskellige virksomheder landet over igen. Jeg har rigtig god erfaring med det, da jeg kan se, at deltagerne/medarbejderne virkelig nyder at se, hvor nemt det egentlig er at få noget der ligner en mesterlig hukommelse. Jeg oplever det gang på gang og jeg bliver ikke mæt af at opleve det. Du har mulighed for at sende mig en mail her, hvis du ønsker at høre lidt mere om et arrangement. Derudover kommer jeg til at åbne op for flere åbne arrangementer, hvor du har mulighed for at melde dig til. På den måde behøver du ikke nødvendigvis overtale din boss til at investere i et foredrag, men har mulighed for at komme alligevel. Kontakt mig gerne, hvis du ønsker at kende tid og sted for dem.

Bare husk: Alle kan få en mesterlig hukommelse, der overstiger ens forventning maksimalt. Ingen har bare per definition en dårlig hukommelse. Bruger du den rigtigt, vil du opleve det samme. Og på den måde kan hukommelsestræning faktisk hjælpe med at styrke selvtilliden og selvværd – noget, mange af os kunne bruge lidt opbakning til.

Jeg glæder mig til 2018. Det bliver et fantastisk år!