Hyppige spørgsmål omkring hukommelsestræning

Jeg får jævnligt spørgsmål, som på den ene eller den anden måde handler om hukommelsen og hukommelsestræning, indlæring, koncentration med mere. Interessen for det her felt er jeg meget glad for og jeg vil til enhver tid gerne svar på alle de spørgsmål der må dukke op (forudsat jeg kan svare på dem). Jeg har her samlet nogle af de spørgsmål, der allermest dukker op. Skulle du have behov for at kontakte mig med et andet relevant spørgsmål, så send mig meget gerne en besked via kontaktformularen her på siden.

De hyppigt stillede spørgsmål

Kan alle lære at blive gode til at huske?

Det simple svar er: ja. Det at sætte sig ind i memoteknikkerne er forbeholdt os alle og i princippet er de her tilgange lette og håndgribelige, så de fleste vil kunne arbejde med dem. Jeg oplever af og til (men ganske sjældent), at man kan have en udfordring med at danne de kreative billeder vi arbejder med. Det er en uvant proces, der især for ældre mennesker kan være lidt svært. Årsagen til det er, at vi oftest i rigtig mange år har lært på en anden måde og derfor synes, at det er lidt utrygt. Men generelt handler det mest om, at gå ind i det her med åbent sind. Og hvis du gør det og tager teknikkerne og metoderne til dig, så vil du kunne mærke hurtigt, at du er fantastisk god til at huske mange ting.

Jeg har svært ved at huske ting, fordi jeg er ramt af stress. Kan du hjælpe mig?

Hvis stress er årsagen til at du for eksempel har svært ved at huske hvad du har spist i går eller hvor du har stillet din cykel, så er hukommelsestræning ikke der, du skal starte. I virkeligheden vil du stresse din hjerne yderligere, fordi du kræver noget nyt af den. Bortset fra det tager du i så fald heller ikke fat på kernens problem. Mit råd til dig vil være, at du bør gå en anden vej, om det så er en psykolog, en stresscoach eller et mindfulnesshold. Det er meget vigtigt, at din hjerne befinder sig en vis form for balance, før du kaster dig ud i noget helt nyt som for eksempel hukommelsestræningen. Hvis du på et tidspunkt så kan mærke, at du har fået det bedre og du måske er ivrig efter at blive rigtig god til at huske, så tag gerne kontakt til mig der.

Hvordan forbedrer jeg min indlæringsevne hurtigt, så jeg bliver klar til eksamen?

Du kan læse meget om de teknikker, jeg og mange andre mennesker anvender, her på siden. Desuden har du mulighed for at følge mig på Youtube, hvor jeg taler om hukommelses- og indlæringsteknikkerne. Min kanal hedder ‘Læring og Hukommelse’ og alle er velkomne. Skulle du være mere interesseret i at deltage i et foredrag om hukommelsen eller bruge mig som din personlige hukommelsescoach, så send mig gerne en mail via kontaktformularen her på siden.

Kan du bookes som personlig coach eller kan man hyre dig som foredragsholder?

Ja, det kan du helt sikkert. Læs mere om mit foredrag her på siden og skriv til mig ved interesse. Det samme er gældende, hvis du ønsker private coachingsessioner.

Jeg har med alderen mere og mere svært ved at huske ting. Kan jeg stadig lære at blive god til at huske?

Alderen spiller faktisk ikke den største rolle. Hvis du er sund og rask og i øvrigt er motiveret for at komme i gang, så vil du sagtens kunne gøre det også i en høj alder. Til de forskellige verdensmesterskaber og europamesterskaber har jeg mødt deltagere, der har været langt over de 60 år, som opnåede fremragende resultater. Så det er bare med at komme i gang.