Search
Search Menu

Om mig

Mit navn er Lars Christiansen, jeg er født i 1976 og jeg er selvstændig hukommelsestræner. I november 2015 vandt jeg de danske mesterskaber i hukommelsessport og er nu stolt ejer af titlen “danmarksmester i hukommelsessport”.

Sporten har en meget høj betydning for mig. Jeg træner næsten hver dag, for at blive bedre og opnå de store resultater, der er mit mål. Som træningsværktøj benytter jeg mig af www.memocamp.de, en hjemmeside, der er specialiseret på at tilbyde træningsmuligheder for hukommelsesatleter. Faktisk bliver siden brugt af den samlede verdenselite.

Udover Memocamp benytter jeg mig primært af spillekort, som jo også bruges i konkurrencesituationen.

Jeg er uddannet fra Århus Universitet, hvor jeg har læst tysk og historie og først senere kom til hukommelsestræningen. Dette startede med hukommelsessporten, som jeg første gang blev opmærksom på i 2010 og hvor jeg hurtigt blev bidt af de helt ekstreme præstationer, deltagerne konkurrencerne var i stand til at levere. Lige siden har jeg selv dyrket det på hobbyplan – og nu er det min ambition, at dyrke sporten mere seriøs, så jeg internationalt set kan opnå resultater, jeg mener jeg bør opnå.

Mine hovedmål er:

  • at opnå titlen “International Master of Memory” – indtil videre er der cirka 140 mennesker verden over, der har opnået denne titel.
  • at komme i top 50 på verdensranglisten – de øverste pladser er fyldt med især tyskere og jeg har planer om at blande mig lidt deroppe.
  • at være blandt de to bedste hukommelsesudøvere i Danmark – Danmark er lidt et udviklingsland, men på det sidste er der også her til lands kommet mere fokus på hukommelsessporten. Top 2 er ambitiøs – men ikke umulig. (Update: Dette mål virkede i første omgang som en stor mundfuld, men faktisk er jeg nummer 2 i dag, hvis man kun tæller de aktive atleter).
  • forsvare min titel som danmarksmester i 2016.

Min største succes udover danmarksmesterskabet er indtil videre en 3. pladsen i UK open 2015 i London, hvor jeg formåede at vinde bronzemedaljen i disciplinen “Spoken Numbers”.

Bronzemedalje

Et par eksempler på usædvanlige og meget imponerende præstationer, der blev skabt af forskellige hukommelsesatleter:

Verdensrekorden på “speed cards”, hvor det gælder om at lære et sæt kort (52 spillekort) på kortest tid udenad ligger på 21,19 sekunder. Det er tyskeren Simon Reinhard, der har formået dette og du kan se denne præstation her på youtube – denne præstation er i øvrigt IKKE blevet manipuleret med, så resultatet er god nok.

Hans evige konkurrent Johannes Mallow fra Magdeburg i Tyskland har formået at lære 1080 binære tal udenad – i løbet af bare 5 minutter! Johannes er i øvrigt nummer 1 i verden.

De to deler 9 ud af de 10 mulige verdensrekorder mellem sig. Kun den svenske verdensmester fra 2013 Jonas von Essen har kunnet bryde stimen og er verdensrekordholder i de talte sprog.

Disse præstationer er ikke mindre end imponerende og derfor er hukommelsestræningen så stor en passion for mig. Derfor har jeg valgt at blive certificeret hukommelsestræner, en uddannelse, der ikke tilbydes i Danmark. Det er en uddannelse, hvor det ikke kun gælder om at blive bedre til at huske, men om at bruge så mange forskellige parametre i hukommelsen som overhovedet muligt. Det er det vi kalder den “holistiske hukommelsestræning” – læs eventuelt mere om denne tilgang her.

Jeg tog den i Hamborg i Tyskland – og jeg vil gerne give min viden videre til dig, så kontakt mig gerne, hvis du også gerne vil opnå en genial hukommelse!

Og her finder du mit diplom: Certifikat Hukommelsestræner

Lars