Du kender muligvis det japanske spil Sudoku, der viser en række tal – du skal ikke spille Sudoku nu, men derimod har du mulighed for at teste din hukommelse her.

Hvis du nu sætter dig ned i 3-4 minutter og prøver at lære sudoku-kortet udenad, så vil du sandsynligvis opleve, at det ikke er særlig nemt. Typisk starter vi øverst fra venstre til højre side og gentager tallene løbene, for at holde de netop modtagne informationer vedlige. En anden mulighed er at opdele rækkerne i to- eller trecifrede tal, for på den måde at nedskære antallet af tal (hvilket man dybest set ikke gør, men det kan dog være nemmere på den måde).

Resultatet vil så være, at du måske kan lære én, maksimalt to sudoku-rækker udenad – for at glemme dem igen om meget kort tid.

Den ovennævnte metode er både kedelig, demotiverende, ineffektiv og kræver høj koncentration. Og alt dette kan man gøre på en mere behagelig og langt mere effektiv måde, kaldt “major”-metoden. Det kræver lidt tålmodighed og vilje, at lære majormetoden, men har man først engang forstået princippet, så vil du være i stand til ikke bare at lære 81 tal udenad, men hundredevis af tal – og samtidig have det sjovt.

Vil du lære majormetoden og mange andre geniale genveje til den næsten perfekte hukommelse, så har du mulighed for at deltage i en af mine kurser fremover. Hold øje med hukommelsestraening.dk og tilmeld dig kurset med det samme. Vel mødt!