En hukommelsescoach som en del af den bedste eksamensforberedelse

Har du et uoverskueligt pensum, du skal igennem? En personlig hukommelsescoach hjælper dig i processen.

Testimonials

What People are Saying

“A Great Find”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam eu ante eu lectus ornare porta.”

Divi

“Fabulous food & flawless service”

“Nunc molestie eros nec eros auctor, a dapibus diam iaculis. Aliquam erat volutpat. “

Bloom

“Another successful experience”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam eu ante eu lectus ornare porta.”

Extra

“Speechless”

“Nunc molestie eros nec eros auctor, a dapibus diam iaculis. Aliquam erat volutpat.”

Monarch

Kobling af nye informationer med allerede gemt information

Ved den associative tænkning bliver tankeforbindelser fremstillet og nye informationer bliver koblet sammen med informationer, vi på forhånd havde gemt i hukommelsen. Den associative tænkning gør, at indlæringsprocesserne bliver nemmere. Jo flere tankeforbindelser der bliver koblet sammen, jo bedre vil vores hjerne fungere.

Associationen er dermed en opståen af en tanke ved hjælp af en information, vi på forhånd har gemt i vores hukommelse. Dette kan for eksempel være vores sanser, hvor for eksempel vores lugtesans ofte kan producere et tilbageblik til vores erindringer fra barndommen. Duften af kanel husker vi som noget, der har med jul at gøre og kører vi forbi det lyskryds, hvor vi for ti år siden havde et dramatisk trafikuheld, så associerer vi dette lyskryds med høj sandsynlighed altså med vores negative erindring fra dengang.

Associativ tænkning defineres således som en kombination af forskellige stimuli. Måske har du hørt om historien om Pavlovs hunde, som går ud på, at den russiske forsker Iwan Petrowitsch Pawlow opnåede dannelse af savl hos hunde ved hjælp af en klokke, som han altid brugte, når der var mad til hundene. Hundene endte altså med at associere ringeklokken med mad. Du har mulighed for at læse mere om dette projekt her.

Associationerne kan dermed både være en positiv og en negativ oplevelse for os som mennesket. Ikke desto mindre er det vigtigt, at vi vedligeholder vores mulighed for associationer, da vores hjerne skal være istand til at skabe en tilknytning mellem de nye og de gamle informationer.