Hvordan sikrer du dig, at du gør dit for at opnå en god hukommelse? Hvilke ydre omstændigheder er vigtige, så din hukommelse har mulighed for at arbejde på den bedst mulige måde? Læs mere her:

Råd nummer 1: Fysisk bevægelse gavner din hukommelse. Er du fysisk aktiv i form af for eksempel cykling, løb, svømning eller lignende, så vil det have en positiv effekt på din hukommelse.

Råd nummer 2: Undgå stress. Et liv i balance giver dig overskud til at indlære mere effektivt, så du ikke behøver at fokusere på negative ting imens. Et liv i ubalance derimod vil skabe resultater i ubalance.

Råd nummer 3: Få dig en god pose søvn hver nat. Sover du får lidt, så vil din præstationsevne opleve et knæk. At gennemgå dit pensum et kvarter før sengetid er derimod en rigtig god idé.

Råd nummer 4: Brug/træn din hjerne. Princippet er det samme som når du træner op til en maraton. Bruger du musklen eller hjernen jævnligt og holder den vedlige, så vil den kunne præstere bedre.

Råd nummer 5: Restitution. Dette er en forlængelse af punkt 4. Løber du hver dag en maraton, vil din krop til sidst gå kold eller endda tage skade. Giv din hjerne en pause efter en times intensiv træning og du vil kunne præstere langt bedre.

Hukommelsestræning

Hukommelsestræning

Råd nummer 6: Frisk luft er elementært, så husk at åbne vinduet, når du sidder på kontoret. Et lukket rum kan nemt være årsag til dårlig koncentrationsevne.

Råd nummer 7: Spis og drik fornuftigt. Der findes mad, der gavner dine små celler. En sund og varieret kost er bedre end druk og pizza (surprise!).

Råd nummer 8: Brug indlæringsteknikker, din hjerne kan forstå. Abstrakt information er svært at lære og skal derfor omdannes til noget, vi kan huske nemmere.

Råd nummer 9: Vær elev og lærer på samme tid. Har du lært dit pensum, så giv det videre til dine medstuderende eller dem, der ellers har gavn af informationerne. At formidle det indlærte vil gøre dig mere sikker.

Råd nummer 10: Find ud af, hvordan du lærer bedst. Vi er allesammen forskellige og nogen af os husker visuelle ting bedre end de auditive. At kende sin type er guld værd!

Råd nummer 11: Lær grundstammen først. Start med de mest elementære information og byg alt andet op omkring disse søjler. På den måde vil du kunne lære store bøger udenad uden at efterlade nogle huller.

Råd nummer 12: Gå ikke i chok over din huskeevne. Du er ikke autist. Du er sandsynligvis som de fleste andre, dog med den forskel, at du bruger din hjerne på den mest hensigtsmæssige måde.

Og sidst, men ikke mindst:

Råd nummer 13: Glæd dig over dine resultater. Vær positiv, vær flittig og engageret og tag indlæringen som en sjov og underholdende ting. Og blær dig gerne over for dine medstuderende og kollegaer.